Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Paul Asselbergs 2023

‘Koffieconcert Sjefkes tijdens Proefmei’

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
hupkens ed 20 Auteur: Paul Asselbergs

‘Koffieconcert Sjefkes tijdens Proefmei’

Op 11 juni was het Proefjuni-koffieconcert in de Beeldentuin van het Markiezenhof. Mijn vrouw en ik hadden er lang naar uitgekeken. We zijn al jaren trouwe fan van de Sjefkes. Ik mocht zelf ook 2 x optreden tijdens het jaarlijkse Vastenavendkesert, maar dat even terzijde. Een bijzondere zondag. De zon scheen fel. De organisatie had daarom besloten om het concert in de Beeldentuin te houden i.p.v. in de Franse tuin. Van deze locatie werden we koud. Het orkest zat in het zonnetje, maar dat verdienen die mensen ook, het publiek zat in de schaduw. Ook goed 😉

Dirigent Jeroen Geevers heette iedereen warm welkom. Het enthousiasme straalde van zijn gezicht. Wat een talent, wat een uitstraling heeft die man, en dat werkt natuurlijk door naar het orkest. De dames in het orkest waren vanwege de hoge temperatuur gekleed in rokkostuum, en dat paste goed in deze historische omgeving. We werden extra verwend met het optreden van de gast-trompettist Roel van de Zande. Ongelooflijk! Zijn tweede optreden, na de pauze, zal ik zeker  nooit meer vergeten. Ik mag spreken van een ‘noottoestand’. Ik heb wel eens gehoord van een ‘stappenteller’, en dacht: ‘zit er op zijn trompet ook een ‘notenteller’? 

Zo’n man zal vast dagelijks moeten repeteren, denk ik in zijn tweede huis. Jeroen hoopt ook een tweede huis te kunnen kopen zodra zijn werkelijk fantastische, zelfgeschreven compositie de hele wereld overgaat, want dat verdient hij. 

Natuurlijk vermeld ik ook het bijzondere optreden van ‘gastdirigente’, tevens orkestlid, Karlijn Dingemans. Wat een uitstraling heeft die mooie dame. Ze gaf bij een nummer vooraf een extra uitleg. Ze noemde allerlei soorten dieren, o.a. de mol. Ja, een mol hoort natuurlijk bij muziek. Een kruis ook, maar daar heeft ze het niet over gehad. Ze wilde vast het netjes houden. Maar laat ik de alle andere muzikanten vooral niet vergeten. Ook daar barst het van het talent. Van jong tot oud. Ik noem nog speciaal de jonge slagwerkers. Jonge, jonge, een orkest met een grote toekomst dus, en ik hoop dat we nog heel veel jaren van de Sjefkes mogen genieten.

Lieve Sjefkes, bedankt en we zien elkaar weer op 28 oktober in de Maagd hè. 

©2023 Paul Asselbergs


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - donderdag 2 mei 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard