Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

25 jaar 'n Lutke Brabants

logoLB22 Mei 2024 was het 25 jaar gelden dat ons/uw programma 'n Lutske Brabants één uur zendtijd kreeg bij Boschtion, de toenmalige omroep van 's-Hertogenbosch.

Daarvoor was het een onderdeel van het programma "Kijk Op Rosmalen" bij de Rosmalense Omroep Stichting. Na de samenvoeging van de twee omroepen was het een onderdeel van het programma "Uit Stad en Dorp".

2 Mei 1999 zijn we gestart met ons Brabants programma en 25 jaar later bestaat ons programma nog steeds.

Vanaf 2 mei 1999 kregen we iedere week een heel uur zendtijd en werd het een zelfstandig radioprogramma. Regelmatig was een uur zendtijd te kort voor de informatie die wij binnen kregen en konden we de gemaakte opnames niet geheel uitzenden. 22 December 2002, kregen we er een uur zendtijd bij en zonden we iedere zondag twee uren uit (12.00 uur - 14.00 uur). Wij wilden veel meer informatie geven, meer gasten uitnodigen, aandacht besteden aan de heemkundekringen en naast CD’s ook LP's van Brabantse dialectartiesten laten horen en zelfgemaakte opnamen van activiteiten, die je elders niet hoort. Er was steeds mer vraag naar Brabantse muziek nu hebben we een archief van meer dan 5000 titels tot onze beschikking. 

Frans van den Bogaard is het programma gestart en spoedig kwam de Rosmalense Dré van der Donk het programma versterken. 1000 uitzendingen hebben we samen gemaakt. Het idee was om na de 1000ste uitzending op 2 februari 2019 te stoppen maar de omroepen wilde het programma behouden en is Frans alleen verder gegaan. 

Vanaf mei 2000 hebben we een eigen en veelbezochte internetsite "http://www.nlutskebrabants.nl". De site wordt door vele lokale omroepen en ook Omroep Brabant, gebruikt als informatiebron. Sinds we ook uitzending gemist hebben is het bezoekersaantal van onze site gestegen naar meer dan 1 miljoen hits per jaar. Wij hebben luisteraars en bezoekers door heel de wereld. Wij zijn hier best wel trots op.

Naast de Brabantse muziek en soms een uitstapje naar België en een ander dialect, bevat onze uitzending een aantal vaste columns en items. Hannes van Cisse (Hans Lakwijk), Bij Wijze Van Zak Mar Zegge,  spelletje van Erfgoed Brabant, De Brabantse agenda, De Contente Mens, Nol van Roessel en Wor ik geborre ben (Cor Swanenberg). Twee jaar lang mochten we de VARA-columns van Wim Daniëls gebruiken in onze uitzending. Hans Lakwijk heeft met zijn column “Hannes van Cisse” de plaats ingenomen van Wim Daniëls.Verder hebben Jan Bouwmans uit Den Bosch (Janus en Bet), Jan van Dommelen, onze radiocollega uit Uden een column verzorgd. 

EPSON051 intLive optreden van Lya de Haas in de Boschtion-studio Gestelseweg met publiek 

Één keer per maand hadden we een uitzending met een live-artiest of groep, waar het publiek bij aanwezig kon zijn en van harten welkom was. Wij zorgen voor Brabantse gezelligheid en ontvangen de bezoekers met koffie en koek en soms ook roggebrood met zult. Enkele namen van gasten waren o.a.: Gerard van Maasakkers & Harrie Hendriks, Lya de Haas, Hennie Korsten, Nico van de Wetering, Henk Habraken, Cor Swanenberg, Waizennutmar, Will Jonkers, Die Twee, Annelieke Merkx, Gert van Boxtel, Marie-Christien Verstraten, De Die en Ik, Dè Velt op, Ruud van der Heijden, Frans van der Aalst, Jan van der Heijden en zo kan ik nog wel even door gaan. Door de problemen bij Boschtion en er weinig dialectartiesten bijkwamen en ook de CD-markt instortten zijn we met de maandelijkse live-uitzendingen gestopt.

Zes jaar lang organiseerden wij in samenwerking met de ORVA de Brabants Kerstviering in Woonzorgcentrum De Taling.

We zijn nu beluisteren via onderstaande stations.

 ROS-Radio:

Zondag en woensdag van 11:00 - 13:00 uur via Ziggo TV-kanaal 43 en Trinet kanaal 532 en via de app van Ros_radio

 Lokaal7:

Zondag van 13:00 - 15:00 uur en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur via FM 107.4 en Lokaal7-app

 RTV NoordOost Twente

Maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur via streektaalradio.nl


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - donderdag 13 juni 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard