Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Ruuds verhalen

Terugblik 2001

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Ruud

Terugblik 2001

Een jaar heeft drie honderd vijfenzestig dagen; maar als je nou vraagt, wat er op die of die dag is gebeurd, dan moeten we het antwoord meestal schuldig blijven. Minstens de helft van de dagen gaat als een donkere massa aan ons voorbij en van de rest blijven slechts grijze, onduidelijke flarden over. Alleen de hoogtepunten in ons eigen privé- en maatschappelijk leven, blijven we ons herinneren.

Een van de betreurenswaardigste feiten was wel de aanval op de Verenigde Staten op 11 september. Die dag zullen we en mogen we niet vergeten. Hier vallen de dingen van alle dag bij in het niet. De nieuwe rotondes in Best, het afscheid van burgemeester Mangelmans, pastoor Maas en Marty van der Staak, de voormalige overwegen, die dan weer wel en dan weer niet open waren, het jaar van de vrijwilliger, ’t pluimke voor Mies en Nellie Hobbelen, een gouden EHBO en niet te vergeten de teleurstelling, toen Maxima, Best links liet liggen.

De Euro nemen we mee naar het nieuwe jaar en als het net zo een blijver is als onze ouwe gulden, misschien wel naar de komende eeuw. We hopen maar dat het nieuwe geld een zegen wordt voor iedereen, voor zover men geld een zegen noemen kan.

In het jaar wat zich aandient zal Best en vooral het centrum enorm veranderen. Heeft het spoor al flink wat overhoop gegooid, straks gaat er nog veel meer op de schop. Wie, pakweg na 5 jaar afwezigheid, weer in Best komt, waant zich in een vreemde plaats. Straks is het enige herkenbare punt de Odulphuskerk en moeten we er maar op vertrouwen dat Dulf ons enige houvast blijft in een snel veranderend Best.

Ik mis naast al die nieuwbouw nog wel een multicultureel centrum en als zo dadelijk ook nog het Prinsenhof en Bio-Best gaan verdwijnen houden we niet veel cultuur over en zijn we verplicht om naar elders uit te wijken.

Voor het nieuwe jaar zijn de vooruitzichten niet zo denderend. Het aanbod van pastoors is nog nooit zo mager geweest en ook de kandidaat-burgemeesters staan niet bepaald te dringen om burgervader of -moeder van Best te worden. Misschien is een gekozen burgemeester toch een optie en dan heb ik mijn keus al klaar. Na de Leeuw van drie burgemeesters geleden, hebben we weer een nieuwe Leeuw, namelijk Peter van Mobest.

Net zo vasthoudend als de koning van de jungle, wat betreft het bewonersoverleg, de jaarlijkse schoonmaakactie en nog veel meer onontbeerlijke zaken. Denk er maar eens over.

Ondanks alles, wonen we toch in een prettig dorp, met prachtige mensen en ik hoop er in het nieuwe jaar weer veel te ontmoeten. Ik wens iedereen veel geluk en vooral een goede gezondheid voor het komende jaar.


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - zondag 21 juli 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard