Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Paul Asselbergs 2023

Gas en licht

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
hupkens ed 20 Auteur: Paul Asselbergs

Gas en licht

Over ons klimaatprobleem (o.a. gas en licht) ga ik geen grappen maken hoor. Ook niet over de energiekosten, maar er is wel een lichtpuntje: licht krijgen we van de zon, nog steeds voor niks (overdag dan), maar voor gas moeten we betalen. Daar valt echt niet om te lachen, nou behalve lachgas dan.

Laatst lag er een gebruiker van lachgas helemaal in een deuk. Er zijn wel mensen die gas géven. Heel veel zelfs. Die zitten meestal achter het stuur. Aardgas wordt uit de grond gehaald, meestal met hulp van ‘gasarbeiders’. Zuinig omgaan met gas, dat moeten we, en een hoge gasprijs wil daar wel bij helpen. Maar ….je zult maar gastronoom zijn!

Ik heb nog wel een tip: In een goed huwelijk moet je niet stoken! En zoek, als hij schijnt, vooral de zon op, en ga genieten van onze mooie natuur. En als je dan ook nog zonnepanelen op je dak hebt, dan zit je er zéker warmpjes bij. Kou lijden is niet leuk.

Ook dieren vinden dat niet prettig. Ik zag laatst zelfs een wolf in scháápskleren, maar die zie je steeds meer, ook in de politiek! Maar, we hebben nog andere oplossingen voor het klimaatprobleem, namelijk windmolens. De Noordzee staat er al vol mee. En plaats je als grondeigenaar een molen op je land, dan legt dat ook geen windeieren.

In Bergen op Zoom kennen we de Molenplaat, maar daar staan (gelukkig) geen molens op, want…. hoe nuttig die molens ook zijn: het landschap wordt er niet altijd fraaier op. Maar voordat u gaat denken dat ik een klap van de molen heb gekregen: ik eindig natuurlijk positief.</p

Ga gewoon een keer naar de kermis of naar de Efteling en kruip eens in een malle molen. Daar word je vanzelf vrolijk van, en het geeft positieve energie om daar in het nieuwe jaar 2023 van te gaan genieten. Dus lieve mensen: Draai lekker rond, en blijf gezond.

©2023 Paul Asselbergs


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - zaterdag 4 mei 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard