Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Koosje schrijft 2023

Wamel, een speldenprik op de wereldbol

Wamel, een speldenprik op de wereldbol

Ik beschreef in mijn boek ‘Een te grote jas‘ een stukje geschiedenis van Maas en Waal, over Wamel waar mijn moeder naar de naaischool ging en het water de inwoners meer dan eens tot aan de lippen stond. Een streek waar in de vorige eeuw de gewassen niet gedijden.

Het is mooi om te zien dat het met de vruchtbaarheid door de tijd heen toch is goedgekomen.

Deze week opende de krant met een prachtige foto van Maxima in haar ‘Iris van Herpen’-jurk. Iris van Herpen, een zeer getalenteerde jonge vrouw, werkt samen met architecten, musici, fotografen, filmmakers en choreografen. Door het gebruik van nieuwe technieken en materialen weet ze een geheel eigen sfeer op te roepen. Niet alleen Maxima flaneert in een creatie van Iris. Haar ontwerpen worden ook gedragen door Lady Gaga, Miley Cyrus, Naomi Campbell en Celine Dion. Niet de minsten in glamourland.

 Wamel 02

Iemand die ook regelmatig in het nieuws verschijnt is Bram Vermeulen. Hij verdiende zijn sporen als buitenlandcorrespondent in Zuid-Afrika en Turkije. Nu is hij actief voor de VPRO, als programmamaker van Frontlinie. Hij vertelt schrijnende verhalen waar het dagelijkse nieuws meestal aan voorbij gaat. Het gaat daarbij niet alleen om de gevolgen van gewapende conflicten, maar ook om zaken als klimaatverandering en de impact daarvan op het dagelijks leven.

Wat hen verbindt

Wat hen verbindt, is hun geboorteplaats Wamel, een kleine plaats in Maas en Waal.  Beiden hebben de drang in hun vakgebied buiten de gebaande paden te gaan; de wereld van het ongewone te laten zien en het onbekende wat dichterbij te halen!  Iris van Herpen en Bram Vermeulen zijn in hun werkterrein toonaangevers. Ze wonnen veel prijzen op hun vakgebied.

Meer zien en horen van beiden

  • De expositie van Iris van Herpen is tot en met 28 april 2024 te zien in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs. In 2025 kunnen we Iris wat dichterbij zien, dan is haar werk te bewonderen in het najaar, in de kunsthal in Rotterdam.
  • Het programma Frontlinie is te zien bij de VPRO. Ook in Radio Buitenland laat Bram Vermeulen zijn stem horen. Zijn boek “Help ik ben blank geworden” gaat over de bekentenissen van een Afrika-correspondent

Beeld Iris van Herpen ANP

Beeld Bram Vermeulen: Patrick Post


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - zaterdag 4 mei 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard