Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Koosje schrijft 2023

Hoogtevrees op de keukentrap

Hoogtevrees op de keukentrap

fotos Hans bergen int

‘Jose, kun je even de keukentrap vasthouden?’ Deze vraag stel ik met regelmaat aan een van de buren als ik iets moet doen op “hoogte” moet doen. Een lamp vervangen, het brandalarm afstoffen of anderszins. Ik heb hoogtevrees. Een keukentrapje met drie treden kan ik nog wel aan maar bij alles wat daarboven komt panikeer ik. Een avontuurlijke klim op de Sint Jan, een ballonvaart of kijken uit een vliegtuigraampje? Nee daar doe ik niet aan mee.

Nu zou je denken, wat lastig, maar er valt mee te leven. Maar in een van de afgelopen weken heb ik toch wat hachelijke hoogtemeters meegekregen.

Dat kwam doordat mijn zoon in het Monte Rosa massief heeft geklommen. Dat is een 4634 meter hoog bergmassief in de Walliser en de Penninische Alpen. Het massief vormt de grens tussen Zwitserland en Italië. Dat is hoog. Iets hoger dan mijn keukentrapje. Ik kreeg duizelingwekkende plaatjes langs. O.a. van de top van de Zumsteinspitze (4563 m) en de aankomst bij de hoogste berghut in Europa, de Margherita hut (4554 m).

Rollebollend de berg af
Ook ik klom thuis in gedachten mee, zag me bungelen in een gletsjerspleet, raakte los van het verbindende touw, struikelde over de rotsen. Tot slot rollebolde ik als een sneeuwman de berg af.

Ik ben blij dat hij weer met beide benen op Hollandse grond staat. Natuurlijk ben ik ongelooflijk trots op zoveel doorzettingsvermogen. Dat wel.

Maar het mag duidelijk zijn, van mij heeft hij de hang naar avontuur, niet.

hoogtevrees int

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wil jij net als Hans ook wat hoogtemeters maken?

https://www.sint-jan.nl/klim

https://jellestaleman.nl/reizen/bergsportreizen/alpinisme/monte-rosa-7-summits/


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - vrijdag 3 mei 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard