Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Koosje schrijft 2019

Love Letters

Love letters Pixa 350Je kent het vast nog wel, Love Letters. Het Tros televisieprogramma van een toen nog piepjonge Linda de Mol. In dat programma kregen drie koppels de kans om te trouwen. Door middel van verschillende spelletjes vielen de stellen af. Het winnend stel trouwde live, dat was het ultieme kijkersgenot. Dan, in een waas van tule, de apotheose. De bruid die voetje voor voetje op ultra hakken de trappen afschreed. Ik zou bij de eerste de beste trede de struikelpartij al ingezet hebben. Onderaan de trap een glimmende bruidegom, eindeloos peuterend aan de knopen van zijn bruidsjacket. Daarnaast Linda, net zo nerveus als het bruidspaar. Ik ben geen ervaringsdeskundige maar ik mocht er indertijd graag naar kijken.

Deze week studeerden we op het koor een stukje van het nieuwe repertoire in: ‘Treulich geführt’. Dat is de muziek waarop het bruidspaar in het programma toegezongen werd. Vaag herinner ik me dat in die tijd de titel van het lied soms verbasterd werd met ‘Daar komt de bruid, wat ziet ze eruit.’ Maar dat kan mijn perceptie zijn geweest. Terug naar de kooravond. De melodie van de muziek is niet zo moeilijk, maar de tekst is nog wat onwennig. Massaal turen we onafgebroken op onze bladmuziek. ‘Binnenkort zal ik aandacht geven aan de techniek van het kijken,’ merkt onze dirigent Paul quasi serieus op. Nou dan weet je het wel. Hij staat daar niet voor niets. De mannen zakken halverwege het lied wat weg. Dat gebeurt in elk huwelijk wel eens, maar dat komt het bruidslied niet ten goede. “Het stuk moet een liefdessfeer uitademen en niet snuivend gezongen worden,’ legt Paul uit.

Na de pauze heeft de dirigent het gehad met Wagner en zijn bruidslied. Hij stapt over op ‘Die Verkaufte Braut.’ Nou dat is wel een erg kort huwelijk, denk ik. Zo waan je je in de sluiers en even zo vlot lig je in de verkoop. We sluiten af met ‘Casta Diva’, een prachtig lied van Maria Callas. Met kippenvel vertrekken we huiswaarts!

Extra snel, want misschien kan ik thuis op YouTube Love letters nog even opzoeken.

Gepost door Koosje de Leeuw

 


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - zondag 21 juli 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard