Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Koosje schrijft 2019

Te gast bij Linda

‘Of ik mee wilde, als introducee naar Miljoenenjacht,’ vroeg broer Jan me enkele weken geleden. Als trouwe kijker van het programma, leek dat me wel een erg leuk uitstapje! In de aanloop naar de opname kreeg ik diverse berichtjes doorgestuurd, zoals het programma van de dag en informatie over de kleding. Geen stippen en ruiten, want dat oogt niet op de buis. Mijn zwartwitte bolletjes-jurk ging terug in de kast. 

Linda internet

Met de ‘Johan Cruijff ArenA’ in het zicht werden we op de opnamedag doorgeleid naar de studio van EndemolShine Nederland. De vele groene veiligheidshesjes op de aanvoerroute hadden er zin in. Met ‘een fijne dag en veel geluk’ werden we naar de ondergrondse parkeergarage geloodst. Eenmaal boven was er de wachtrij voor de toiletten. Tja, de lonkende miljoenen gaven een neerwaartse werking op de toch al nerveuze blaas.

Het leven is goed
Een drietal zangers zorgde voor een opgewekte stemming. Het haar van de middelste was nog in ochtendstond, wat overigens niets afdeed aan zijn vocale prestatie. Met het ‘het leven is goed in het Brabantse land,’ kwam de Brabantse schwung er goed in. Overal werden we met egards behandeld, alsof de miljoenen al in de pocket waren. Het wemelde van de jonge meisjes met miljoenenjachtshirts. De meesten slank, maar bij nader inzien toch net geen gouden koffermeisjes. Gewapend met de aanmelddocumenten zochten we de balie van vak Berlicum op. Jan moest als kandidaat een uitgebreide quitclaim ondertekenen. Hierin zag hij op voorhand af van claims richting producent. Met onze plaatsnummers voor rij 2 konden we door naar de koffie en het royale buffet. We deden een rondje, het was allemaal aantrekkelijk en biologisch. Het was duidelijk, dit was een verantwoord uitstapje. Jan ontdekte zijn eerste dorpsgenoten. Ook zij gingen voor het grote geld, samen bogen zij zich over de kansspelbelasting.

Op naar de miljoenen
Rond de klok van drie dromden we de opnamestudio in, een wereld van felle lampen, camera’s en tribunes. Al snel vulden zich de acht vakken met potentiële miljonairs. Ze kwamen uit alle windstreken, Oost Souburg zelfs voor de tweede week op rij. Voor elke kandidaat was er een stemkastje. Jan ging gelijk op het kastje zitten. Dat was geen goede start. Een opzwepende meneer legde de klapinstructie uit. Tijdens de proefronde bleek het kastje van Jan niet ontregeld. Het vooraf geoefende applaus konden we daarna over Linda uitstrooien. Het was leuk om haar in het echt te zien, ze oogde relaxt. Niet zo tobberig en gezet zoals in haar rol als Bette uit de serie Family Kruys. Met de aanstormende herfst in het achterhoofd was Linda gekleed in het diverse groentinten. Misschien wat donker, maar wat ze ook aandoet, een Twitterstorm loert altijd om de hoek.

De gouden fluit….
De zes grote koffers met aantrekkelijke prijzen werden gereed gezet. De Gouden Fluit (voorheen de Gouden Bel) werd omgehangen bij een man uit Berlicum. Trots kreeg hij een plekje op de eerste rij. Pal voor ons. De camera kon dan makkelijk op hem inzoomen. Maximaal 50.000 euro viel er voor hem te verdienen. Een aardig bedrag voor een keer fluiten, toch?

De eerste ronde met inschattingsvragen was niet makkelijk, geen kwestie van weten maar van geluk hebben. Jan deed zijn best maar zat er toch nogal eens naast. De deskplaatsen gingen aan onze neus voorbij. Zo ook de auto, het uitgebreide Applepakket, de vakprijs van 500 euro voor elk en de reis naar Curaçao voor 10 personen, all-in ook dat nog. De grote prijzen waren eruit. Om de teleurstelling wat te verzachten, was het tijd voor een persoonlijk cadeautje voor de kandidaten. Een Samsung- tablet voor elk van hen, toch mooi.

Vijf kandidaten gingen door naar de volgende ronde aan de desk. De afgevuurde vragen waren goed te doen. De twee eindkandidaten waren aan elkaar gewaagd, tja en dan is er na de rekensom ineens de eindwinnaar die het spel gaat spelen! De 25 langbenige golden girls trippelden de trap af, de gouden koffertjes klemvast in de hand. Na een aarzelende start werd het een spannende finale met een enthousiaste Linda. Hoe het de winnares vergaan is, zie je bij Miljoenenjacht op zondag 29 september 2019 op SBS 6. Ook de afloop van de Gouden Fluit verklap ik niet. Verrassend, dat zeker wel.

Nu maar hopen dat Winston op die zondag met de mooie thuisprijs hier aanbelt. Ik ben er klaar voor.

Gepost door Koosje de Leeuw

 


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - zondag 21 juli 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard