Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Koosje schrijft 2019

Hoe kom ik van hem af…

Ik had genoeg van hem, eerlijk gezegd al heel erg lang. Maar hoe kwam ik op een fatsoenlijk manier van hem af, dat vroeg ik me jaarlijks wel enkele keren af. Hij was deze zomer niet te houden en hij stevende nu wel erg enthousiast op de nieuwe jonge buurvrouw af. Nee, ook zij was niet gecharmeerd van zoveel nabijheid. Om kort te gaan, ik had het gehad met hem. Hij moest er uit, en wel nu. Afscheid nemen is moeilijk, maar wat moet dat moet.

Hedera helix 300

Op zaterdagochtend kwam expert Johan langs, gewapend met kettingzaag en koptelefoon. In een mum van tijd bevond ik me in een ontmantelde tuin met vieze blote tuinmuren. Helpers Gil en Hans wierpen zich op de afvoer van de berg snoeigroen. Daarmee was ik nog niet van de klimop af want onder de aarde zat het echte venijn. Wortels van het ergste soort. Het lukte mij niet ze in het weekend weg te kijken.

Maandag was het de hoogste tijd voor een uitgebreide ontworteling. Als een volwaardig tandarts legde Jan het werkgebied bloot. Als zijn assistente assisteerde ik hem vakkundig. Voorzien van een mondkapje voerde ik zand en tuinhout af, trok ondergronds wortels mee weg en zorgde voor het extra glaasje spoelwater. Met veel elan haalde hij het zand rond het wortelstelsel ruim weg en sneed hij stronken los. Maar de operatie was ook die dag nog niet ten einde.

Op donderdagochtend kwamen Toon en Jan voor de laatste tangverlossing langs. Na het nodige graafwerk is ook het laatste stuk nu klaar. De tegels liggen weer, het ziet er goed uit. De tuin lijkt, zonder haag, een kleine twee meter breder. Dat biedt perspectief..

Keuzestress
Het grote werk is nu klaar. Nu wacht het schoonmaken en verwijderen van de hechtworteltjes. Angstvallig hebben die zich in de oude tuinmuur vastgebeten. Zelfs onder de hogedrukreiniger zijn ze niet bezweken. Dat wordt vast nog een forse ingreep met de staalborstel. 

Met dank aan de deskundige verlossers!

Gepost door Koosje de Leeuw

 


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - zondag 21 juli 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard