Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Koosje schrijft 2019

Workshop Theaterdans (Zomerschool 2019)

Als ik arriveer bij de ‘Bank van Leening’ is het een en al rust. In vroegere tijden werden hier pandjes verbeurd. Je kon hier, als je krap bij kas zat, huisraad of andere roerende goederen aanbieden. Maar ook bijvoorbeeld een gouden ring van een verbroken verloving.

Het is een prachtige bijna serene omgeving. Verscholen achter de bomen ligt het gebouw dat eigendom van Babel is. De vrijwilligersorganisatie ‘Bij Katrien’ is hier een van de gebruikers van.

Ik word ontvangen door de gastvrouw. De ontmoetingsruimte is licht. Tafels, stoelen en gestoffeerde bankjes in zachte tinten. Het is een fijne plek om te zijn. Een ruim aanbod van folders en flyers laat zien dat hier veel te doen is op het creatieve vlak. Een glazen lift brengt je naar de etage waar nog twee activiteitenruimtes zijn.

In de prachtige danszaal met banken van rood fluweel is dansdocente Nicole Teurlings al druk bezig met het testen van de Afrikaanse muziek. Ze wil graag op tijd beginnen. De eerste deelneemster is al binnen. Langzamerhand druppelen ook de andere danslustigen binnen. ‘Hoffotograaf’ Frans schiet snel nog wat plaatjes en dan kan de workshop starten. Hoofd knie en teen, alles spieren en botjes worden losgemaakt. Een enkeling geeuwt van de ontspanning een gaapje weg. Bij de oefeningen is bewustwording van de houding erg belangrijk. Het is geen echte dansmiddag, waarin je de quick quick slow danst. Ook niet met vaste pasjes of ingewikkelde geografie.

FVB 1799Foto: Frans van den Bogaard

Ieder beweegt deze middag op zijn en haar eigen manier en ritme. Men danst/wandelt of loopt een eigen parcours in de zaal. Zoals in het echte leven, met rotondes, hindernissen en afslagen, een bijzonder gezicht.
Dansen maakt moe, in de pauze is er koffie, thee en water. Het heeft de voorkeur om dan alvast de evaluatieformulieren in te vullen.
Daarna wordt er in tweetallen verder gewerkt. Nicole geeft de deelnemers de opdracht samen een kleine geografie te bedenken en spiegelend elkaar tegemoet te treden om daarna weer afscheid van elkaar te nemen.
Vanaf de fluwelen bank kijk ik verwonderd naar de denkbeeldige ontmoetingen die op verschillende routes ontstaan. Daarbij viel het op dat er spiegelend o.a. geknuffeld, gefotografeerd en gezwaaid werd.
En gebeden, ook dat. Met de Sint Jan nabij was dat ook niet zo vreemd.

Zin in leuk vrijwilligerswerk: Kijk op www.bijkatrien.com
Of dansen bij Nicole Teurlings? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Koosje de Leeuw 10-07-2019
www.koosjeschrijft.nl

 ©2019 Zomerschool SAS Den Bosch//Koosje de Leeuw

 


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - zondag 21 juli 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard