Iedere woensdag en zondag
11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Kabelkrant,
ZIGGO kanaal 43 en
maandag van 19:00 - 21:00 uur bij HTR - ZIGGO Kanaal 917
en natuurlijk 24 uur per dag via onze website.

In Memoriam: Nel van Hout

Met het overlijden van Nel van Hout op maandag 17 september is Sint-Oedenrode en vooral TV Meierij een zeer actieve en verdienstelijke inwoner armer.

Nel van Hout - Pro Et ContraEen majestueuze stem zwijgt

*Helmond 18 juni 1941 - † Sint Oedenrode 14 september 2015

Haar artistieke kwaliteiten kwamen in de bloei van haar leven voor het voetlicht, toen ze deel ging uitmaken van de cabaretgroep PRO et CONTRA uit Asten. Daarvoor was zij al opgevallen door haar singeltje. In 1987 kwam de LP 'spatjes' uit en in 1997 de cd 'PRO et CONTRA', waarvan het lied "Schuil maar bij mij" landelijk succes oogstte. Nog steeds is dit nummer, waarin haar donkere warme stem schitterend uitkomt, regelmatig op de regionale radio te horen. In Rooi trad zij op bij vele prinsenzittingen samen met Heleen Voets en Letty van Roessel. Nel trad ook op bij de fanfare Nos Jungit Apollo als lady speaker bij concerten en bij de Big Band was ze verdienstelijk als zangeres. Bij het jazz gebeuren in Rooi werd ze vergeleken met Rita Reijs.

Vanaf de oprichting definitief in 2002 heeft zij deel uitgemaakt van TV Meierij, vanwege haar ervaring op tv gebied, haar gevoel voor entertainment, taalkennis, creativiteit en haar goede stem. Ze verzorgde zelfs tot de laatste dag mede de kabelkrant, deed TV-interviews en als vanzelf ging ze over tot het inspreken van documentaires, videoclips en vooral de actualiteitenrubriek Rondje Rooi. Door vele collegaomroepen werd zij geprezen om haar voice-over. TV Meierij schat dat zij zo'n 250 Rondjes Rooi met daarin een kleine 1500 items heeft ingesproken.

Ook deed zij allerlei documentaires, onder meer Entente Florale waarmee Sint-Oedenrode het schepte tot groenste dorp van Europa en onderneer een tiental sportgala's en cultuurgala's. Het is voor ons tv meierij mensen een groot verlies, we zullen haar missen. "Maar haar stem zal nog lang doorklinken op tv", aldus haar collega Wim Ooijen.

Daarnaast was zij een actief lid van bridgeclubs in Rooi en zelfs Liempde.

(Bron: TV Meierij)

Naam Afspelen
Schuil maar bij mij - Pro Et Contra
LP Spatjes (1987)

In Memoriam Nel van Hout Meijerij TV

© 2011 - 2020 'n Lutske Brabants - maandag 26 oktober 2020 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard