Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Gij-week 2023

Van 15 tot en met 23 april 2023 is het Gij-week! Komt vast in de stemming met één van de Gij-liedjes!

Waarom Gij? Gij is een van de meest iconische en inclusieve woorden in onze Brabantse streektaal, van dialect tot accent. Want gij heurt erbij.

De Brabantse streektaal is belangrijk voor de regionale identiteit en verbinding. Laten we de verscheidenheid die ons taalgebied rijk is, koesteren en met elkaar vieren.

Doe ook mee!
De Gij-week wordt georganiseerd door en voor taalliefhebbers uit heel Brabant! Gedurende de week organiseert Brabanders en hun Taal (online) bijeenkomsten, publiceert een artikel op Brabants Erfgoed, presenteert Gij-liedjes en is te vinden op de socials. Wil jij of jouw dialectorganisatie ook meedoen aan de Gij-week? Bijvoorbeeld door een gedicht over 'Gij' te plaatsen in de Facebook-groep van Brabanders en hun Taal, een (online) lezing te organiseren rondom 'Gij' of door een verhaal te schrijven? Neem dan contact op met Heleen Regenspurg (Erfgoed Brabant) om te bespreken hoe jouw activiteit in de Gij-week opgenomen kan worden. Voor publieksactiviteiten is het sowieso mogelijk dat Brabanders en hun Taal hierover communiceert in de speciale 'Gij-week'-nieuwsbrief en op de socials.

Contactgegevens Heleen Regenspurg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 52 78 93 96

Klik hier om de agenda van de Gij-week te bezoeken.

Binnenkort volgt meer informatie
Binnenkort volgt meer informatie over de Gij-week en alle activiteiten. Houd hiervoor deze pagina of de kanalen van Brabanders en hun Taal in de gaten. De Gij-week gaat van start tijdens de dialectmiddag in Goirle op 15 april 2023. Klik hier voor meer informatie over de dialectmiddag.

logo fonds cultuurparticipatie intDe Gij-week wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

 


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - vrijdag 19 april 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard