Iedere zondag en woensdag
11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Kabelkrant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
en maandag van 19:00 - 21:00 uur bij HTR - ZIGGO Kanaal (1)917
en natuurlijk 24 uur per dag via onze website.

‘Zet gedichten van markante Bestenaar op kale gevels in centrum’

BEST - De gemeente Best is bereid om mee te denken over aanbrengen van werken van de lokale dichter Ruud van der Heijden op gevels. Het college van B en W gaat over het plan in overleg met Centrum Management, vastgoedeigenaren en ondernemersverenigingen. En onderzoekt welke gebouwen van de gemeente mogelijk ‘opgevrolijkt’ kunnen worden.

Eindhovens Dagblad - Jens Verhagen 12 maart 2021

RuudVanDerHeijdenGedichED intWorden gevels in Best voorzien van werken van de lokale dichter Ruud van der Heijden? Raadslid Leon Kennis deed eerder al een voorzetje met deze fotoshop met daarin het gedicht 'Bestenaar'. © Best Open/archieffoto ED

Dat schrijft het college als antwoord op vragen van de lokale partij Best Open. Die opperde onlangs om ‘kale gevels’ in het centrum te voorzien van gedichten van de vorig jaar op 88-jarige jarige leeftijd overleden Van der Heijden. ,,Om het straatbeeld te verfraaien en als eerbetoon aan een markante Bestenaar”, aldus raadslid Leon Kennis, die eerder al eens het gedicht ‘Bestenaar’ in een foto van het voormalige ABN-bankgebouw in Best fotoshopte. ,,Als voorbeeld en ter inspiratie.”

Dat schrijft het college als antwoord op vragen van de lokale partij Best Open. Die opperde onlangs om ‘kale gevels’ in het centrum te voorzien van gedichten van de vorig jaar op 88-jarige jarige leeftijd overleden Van der Heijden. ,,Om het straatbeeld te verfraaien en als eerbetoon aan een markante Bestenaar”, aldus raadslid Leon Kennis, die eerder al eens het gedicht ‘Bestenaar’ in een foto van het voormalige ABN-bankgebouw in Best fotoshopte. ,,Als voorbeeld en ter inspiratie.”

Muzikant, schrijver en entertainer Van der Heijden was een graag geziene gast op (lokale) evenementen en schreef in zijn decennialange loopbaan tal van gedichten en nummers, veelal in dialect. In 2010 werd zijn liedje Durske ùìt duzend verkozen tot ‘Brabants mooiste'.

‘Inwoners gedichten laten kiezen’
Raadslid Kennis stelde eerder al dat wanneer het plan daadwerkelijk van de grond komt, inwoners moeten worden betrokken bij de uitvoering. ,,Zij hebben ongetwijfeld een voorkeur voor bepaalde teksten van Ruud van der Heijden, dus zij moeten dan natuurlijk invloed hebben op de keuzes.”


© 2011 - 2021 'n Lutske Brabants - dinsdag 27 juli 2021 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard