Iedere zondag en woensdag
11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Kabelkrant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
en maandag van 19:00 - 21:00 uur bij HTR - ZIGGO Kanaal (1)917
en natuurlijk 24 uur per dag via onze website.

In memoriam Ruud van der Heijden

Wij kregen de trieste mededeling dat musicus, zanger en tekstschrijver Ruud van der Heijden, op zaterdag 24 oktober 2020 na een betrekkelijk kort ziekbed rustig is ingeslapen.

Foto: Frans van den Bogaard

Ruud van der HeijdenRuud van der Heijden samen met zijn dochter Tonnisca - 1 maart 2020

* 14 oktober  1932 - †24 oktober 2020

Ruud van der Heijden is in 1932 in Best geboren. Zijn hele leven stond in het teken van muziek en taal. Op zijn zesde bespeelde hij al accordeon, viool en piano. Met veertien jaar zat Ruud al in het orkest van zijn vader.

In zijn tijd bij de Koninklijke Marine was hij lid van de Matrozenkapel uit Loosdrecht. Later koos hij muziek als beroep en speelde in diverse orkesten. Als solo-accordeonist en met zijn orkesten, De Matondo's en het Heidecombo, maakte hij muziek op vele feesten, bruiloften en partijen.

Hij schreef vaak zijn eigen nummers, deels met zijn echtgenote Jeanne van Es, zijn maatje die in 2010 is overleden. Ook was hij dirigent van verschillende koren. Zo was hij betrokken bij Liedertafel Santé uit Oirschot, Bestse Meiden, Best Leuk en het Klumpkeskoor. Met het Vleuts Volk stopte hij, omdat er niet genoeg leden meer waren.

Zijn Ave Maria ('t Kapelleke) wordt door diverse andere Brabantse artiesten gecoverd. Aan enkele van zijn cd's werkten ook zijn zoon Willem (accordeon) en broer Anton mee.

Na zijn pensioen richtte hij zich meer op het Brabantse lied. Zijn liedje Durske ùìt duzend werd uitgekozen als Brabants Moiste Lied 2009. Diverse malen was Ruud onze gast in ons programma.

Ruud schreef ook een aantal gedichtenbundels, die geïllustreerd werden door echtgenote Jeanne. Zijn gedichten zijn ook jarenlang geplaatst in het weekblad Groeiend Best en staan op onze site ’n Lutske Brabants. De toon van zijn gedichten was soms kritisch, dan weer meelevend of waarschuwend, bedachtzaam of inspirerend.

Hij was bij leven een begenadigd musicus, zanger en tekstschrijver, en geliefd en gewaardeerd door velen.
De familie heeft in besloten kring afscheid genomen van Ruud en begraven.

Wij wensen zijn kinderen, familie en vrienden heel veel sterkte toe met het verlies van onze Ruud.

klik hier voor In Memorium (Film)

Klik hier om een persoonlijke boodschap achter te laten.

 


© 2011 - 2021 'n Lutske Brabants - donderdag 23 september 2021 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard